de wereld mooier maken
Alle Berichten

De gemeente Arnhem heeft de renovatie van het Moerriool in Arnhem (fase 3) gegund aan Combinatie Moerriool, bestaande uit Van der Ven en Kumpen N.V.

In Arnhem, onder de Sonsbeeksingel ligt een belangrijke rioolbuis die veel afval- en regenwater uit Arnhem-Noord en -Oost afvoert. Deze rioolbuis is gebouwd in het begin van de 20e eeuw en is bijzonder, omdat de buis een gemetselde boogconstructie heeft op een betonnenfundering met in het midden een betonnen goot. Het riool is in slechte staat en moet daarom gerenoveerd worden. De buis ligt vrij diep, er staan veel bomen en er is veel verkeer, daarom gaan we het riool van binnenuit renoveren. Dit zorgt voor het minste overlast en zo herstelt het moerriool op een efficiënte manier.

Bouwteam

Het project zal starten in een bouwteam waar een voorlopig ontwerp zal worden uitgewerkt tot een uitvoeringsontwerp. Het doel hiervan is om het ontwerp dusdanig uit te werken dat het riool veilig en efficiënt gerenoveerd kan worden. De bouwteamfase staat gepland tot begin 2025. Halverwege 2025 zal de uitvoering van het project van start gaan en de oplevering staat gepland voor begin 2026.

Werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten ongeveer 600 meter levensduurverlengende maatregelen zoals het herstellen van scheuren en toepassen van polymeerbetonplaten, inclusief toegangsputten. Daarnaast worden er kleine civieltechnische werkzaamheden uitgevoerd, zoals grondwerk, straatwerk en het vervangen van putafdekkingen. Tijdelijke maatregelen waarborgen de bereikbaarheid en veiligheid tijdens de werkzaamheden. Deze aanpak verbetert de infrastructuur van de stad.

Succesvolle samenwerking

Het moerriool is een oude bekende want Combinatie Moerriool heeft eerder al fase 1 en fase 2 van het moerriool succesvol gerenoveerd. Sinds de aanbesteding hebben we onze krachten weer gebundeld om fase 3 van het moerriool succesvol af te ronden. Met dit project zetten we onze goede samenwerking als Combinatie Moerriool voort. 


Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.