Bouw Portlantis afgerond

de werekd mooier maken
Alle Berichten

De bouw van het nieuwe havenervaringscentrum ‘Portlantis’ is succesvol afgerond. Van der heeft in opdracht van Havenbedrijf Rotterdam sinds mei 2023 gewerkt aan dit bijzondere project. Het is een unieke toevoeging aan de Rotterdamse haven en zal begin 2025 zijn deuren openen voor jong en oud.

Een bijzonder en uitdagend project

Portlantis wordt een ervaringscentrum dat bezoekers meeneemt in de wereld van de grootste en meest moderne haven van Europa. Het gebouw is uitgerust met een atrium, expositieruimtes, kantoren, vergaderruimten, horeca en een dakterras, met een panoramisch 360°-uitzicht over de Noordzee, strand, duin en de haven. De vierkante verdiepingen bieden elk een uniek uitzicht dat aansluit bij het verhaal dat op die verdieping wordt verteld.

Innovatief ontwerp en uitvoering

Het gebouw is niet alleen visueel indrukwekkend, maar ook technisch complex. De vijf vierkante verdiepingen, die gedraaid bovenop elkaar staan, vormen samen een architectonisch hoogstandje. Het ontwerp vroeg dan ook om een doordachte aanpak en vergde een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering.

Duurzaam bouwen met oog op de toekomst

Bij de bouw van Portlantis was er veel aandacht voor duurzaamheid. Het gebouw is ontworpen als een volledig Energie Neutraal Gebouw (ENG) en wordt voorzien van energie door een eigen windmolen en een groot aantal zonnepanelen. Daarnaast is het gebouw opgebouwd uit een staalconstructie, waardoor het volledig demontabel is en in de toekomst eenvoudig kan worden afgebroken. Dit biedt flexibiliteit en zorgt ervoor dat het gebouw, indien nodig, hergebruikt of verplaatst kan worden zonder onnodige verspilling van materialen.

Een plek vol verwondering en interactie

Wij zijn trots op het eindresultaat van dit project. Portlantis wordt een plek vol verwondering en interactie, waar bezoekers kunnen ontdekken wat de haven is, wat het doet, en hoe het bijdraagt aan ons dagelijks leven en de toekomst. Portlantis gaat in het voorjaar van 2025 open voor publiek

Loop mee met Lisa

In een korte video neemt Lisa je mee naar Portlantis. Ze spreekt met projectleider Mark over de uitdagingen van de bouw. Samen geven ze een kijkje achter de schermen van dit bijzondere project.


Cta afbeelding

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Vul een naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Voer een bedrijf in
Vul telefoonnummer in
Vul een vraag in

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.